Sportakkoord Weesp

Nationaal Sportakkoord

De minister van Sport, de gemeenten en de sportbonden (NOC*NSF) hebben de handen ineen geslagen. Samen met de provincies, maatschappelijke organisatie en bedrijven is in 2018 een Nationaal Sportakkoord gesloten. Gemeenten zijn uitgedaagd om een lokaal sportakkoord te realiseren. De gemeente Weesp heeft in november 2019 sportformateur Marieke Pol aangesteld om dit proces te begeleiden. In november 2020 hebben ruim 25 maatschappelijke- en sportorganisatie de intentieverklaring ondertekend waarin zij hebben uitgesproken zich te zullen inzetten om met ieders kennis en ervaring een bijdrage te leveren.

 

Lokaal Sportakkoord Weesp

Ter voorbereiding op het Lokaal Sportakkoord Weesp, heeft de sportformateur de vijf ambities uit het Nationaal Sportakkoord onderzocht: (1) Inclusief sporten en bewegen, (2) Duurzame sportinfrastructuur, (3) Vitale aanbieders, (4) Positieve sportcultuur, (5) Van jongs af aan vaardig in bewegen. Maar een goed sportklimaat wordt samen gemaakt. De sportformateur heeft  daarom lokale partijen betrokken om gezamenlijke ambities in het Lokaal Sportakkoord Weesp voor de komende jaren verder te formuleren. Hieruit zijn diverse initiatieven ontstaan. Deze initiatieven zijn gericht op het zoveel mogelijk mensen te betrekken bij het sporten en bewegen in Weesp.

Wilt u ook meedenken over het Lokaal Sportakkoord Weesp? 

Wilt u op de hoogte blijven, meedenken of heeft u een andere vraag stuur dan een e-mail met uw gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ovv Lokaal Sportakkoord Weesp.

 

Sportief Weesp werkt samen met: